<iframe src="https://widget.spreaker.com/player?episode_id=12976441&theme=light&playlist=false&playlist-continuous=false&autoplay=false&live-autoplay=false&chapters-image=true&episode_image_position=right&hide-logo=false&hide-likes=false&hide-comments=false&hide-sharing=false" width="100%" height="200px" frameborder="0"></iframe>
Ikke kun videoer som medie kan bruges til at forklare faglige pointer. Her er en podcast, om hvordan jeg bruger spillet Fallout til at forklare, hvordan man som historiker forsøger at forstå fortiden.

At spille computerspillet Fallout minder på mange punkter om det, som professionelle historikere gør, når de forsøger at forstå fortiden på baggrund af skriftlige kilder og andre efterladenskaber.

Computerspillet Fallout foregår i en alternativ tidsline. Spillet starter, når din spilfigur dukker op fra en bunker til en verden, der langsomt er ved at bygge sig op efter en altødelæggende atomkrig. Du har har ikke kendskab til denne verden, da du er født og opvokset i en selvforsynende bunker.

Som spiller skal du, på samme måde som en historiker, forsøge at finde ud af hvad der er sket og forstå den post-apokalyptiske verden gennem læsning af breve, dagbøger, produktionlogs, pjecer, mundtlige andenhåndskilder og mange andre kilder.