Lav GPS audio-guide ekskursioner til lokalområdet og på studieture til elevernes smartphone
Jeg laver noget nyt i år. GPS-guide kursus, sammen med min kollega Maria Lohmann Jensen. Det er GL-e der udbyder det.

Kursustekst:

GL-E-kurset er for dig, der har lyst til at eksperimentere med at skabe faglige “ud af huset”-aktiviteter i form af audio-guides til elevernes mobiltelefoner. Kurset vil være en blanding af ture ud i det centrale Roskilde, oplæg og praktiske øvelser.

Kursusudbyder
GL-E

Formål
Kurset er for dig, der har lyst til at eksperimentere med at skabe faglige “ud af huset”-aktiviteter i form af audio-guides til elevernes mobiltelefoner. Med en audio-guide vil eleverne kunne udforske dine og dine kollegers oplæg om f.eks. lokalområdets historie,fauna, jordforhold, infrastruktur, bystruktur og kultur ved at blive gps-guidet rundt i lokalområdet og få leveret stedspecifikke læreroplæg i deres personlige høretelefoner. Dukan gå med eleverne og bruge tid på at diskutere det faglige indhold med enkelte elever eller grupper af elever.

Indhold
Kurset vil være praktisk orienteret, og efter et kort indledende indlæg vil vi bevæge os ud og prøve nogle af Roskilde Gymnasiums lokalt producerede guides. Der vil være korte oplæg, hvor vi giver vores bud på vigtige didaktiske perspektiver på bl.a. lærerens rolle og funktion under GPS ekskursioner.Kurset er dog i høj grad af praktisk karakter og vil være baseret på hands-on arbejde med at skabe jeres egne audio-guides fra jeres pc/Mac.Målet for kurset er at afprøve lærerproducerede og pensumrelevante audio-guides, at reflektere hvordan mobil-telefoner og audioguides kan supplere undervisningen og at lære, hvordan man laver og forhåbentlig blive færdig med en lille guide, som kan indgå direkte i jeres undervisning.

Arbejdsform
Kurset vil være en blanding af ture ud i det centrale Roskilde, oplæg og praktiske øvelser.
Medbring pc/Mac samt en smartphone med høretelefoner og mikrofon.
Husk mobiltelefonens opladerkabel, så du kan tilslutte din mobil til computeren.

Målgruppe
Kurset henvender sig til at alle faggrupper på gymnasieniveau. Kursist bedes angive fagkombination ved tilmelding.

Undervisere
Adjunkt i biologi og naturgeografi, Marie Lohmann-Jensen, ansat ved Roskilde Gymnasium og lektor i samfundsfag og historie- og it-vejleder Henning Romme Lund, ansat ved Roskilde Gymnasium.

Ref.nr.
16133

Sted
Roskilde Gymnasium
Domkirkepladsen 1
4000 Roskilde

Dato og tid
04-10-2016 10:00 – 16:00

Pris (momsfri)
Medlem kr. 1750,00
Ikke medlem kr. 2190,00

Kontakt
Har du spørgsmål til dette kursus, kontakt kursussekretær Lene Daring, ld@gl.org – dir. tlf. 3329 0979

Tilmeldingsfrist
22-09-2016
https://mit.gl.org/framepage.aspx?func=course.info&cid=945